For rent: Aventuur appartement beneden

€1,500 /mo
Address: West 49E, 1633 JD Avenhorn
Type of residence Apartment, ground floor apartment, apartment
Liveable area 61 m²
Acceptance By 01 March 2024
Part of project Aventuur

Note

General

Appartementen Aventuur beneden op de begane grond

Co-housing: een nieuwe vorm van wonen

Initiatieven voor het zelf richting geven aan gezamenlijk wonen en delen van ruimtes krijgen de laatste jaren steeds meer vorm. Co-housing is een begrip dat wereldwijd invulling krijgt en kent vele verschijningsvormen, veelal gericht op een groep mensen die gezamenlijk ouder willen worden met aandacht... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, ground floor apartment, apartment
    Construction period 2024
    Offered since 22 February 2024
  • Location

Features

Offer
Reference number 238
Asking price €1,500 per month (incl. service costs)
Acceptance By 01 March 2024
Offered since 22 February 2024
Last updated 01 March 2024
Construction
Type of residence Apartment, ground floor apartment, apartment
Floor 1st floor
Type of construction New estate
Construction period 2024
Isolations Eco construction, Full
Surfaces and content
Floor Surface 61 m²
Content 158 m³
Layout
Number of floors 1
Number of rooms 2 (of which 1 bedroom)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Energy consumption
Energy certificate A
Features
Heating Heat pump, Solar collectors

Description

Appartementen Aventuur beneden op de begane grond

Co-housing: een nieuwe vorm van wonen

Initiatieven voor het zelf richting geven aan gezamenlijk wonen en delen van ruimtes krijgen de laatste jaren steeds meer vorm. Co-housing is een begrip dat wereldwijd invulling krijgt en kent vele verschijningsvormen, veelal gericht op een groep mensen die gezamenlijk ouder willen worden met aandacht en zorg voor elkaar. Aventuur in Avenhorn is gericht op een meer-generatie gemeenschap. Verschillende leeftijdsgroepen, gezinssamenstellingen, tweepersoonshuishoudens, eenpersoonshuishouden die samen leven in een gemeenschap waarbij privé en gezamenlijk gebruik van ruimte op aandachtige wijze is verdeeld. De zorg staat niet centraal, het ouder worden eveneens niet. Wel de aandacht voor elkaar, het samenwerken aan een gemeenschappelijke wereld waar het ‘wij’ minstens zo belangrijk is als het ‘ik’.

De locatie en omgeving
Het complex in Avenhorn bestaat momenteel uit een kantoorgebouw, een woonhuis en een aantal hallen die in verschillende fases zijn gerealiseerd. Het perceel is ruim, en grenst aan het open weidegebied van het Noord-Hollands landschap. De hallen zien er verzorgt uit en hebben door hun functionele ontstaansgeschiedenis een verrassende indeling.

Op basis van een analyse van o.a. de locatie, de zichtlijnen, de bezonning en de ontsluiting is een eerste opzet gemaakt voor (minimale) sloop, hergebruik en toevoegingen. Tevens is op basis van bouwkundige kwaliteit gekeken naar hergebruik van bestaande bouwdelen t.b.v. nieuwe functies. Het omliggende landschap is ingezet voor een woonkwaliteit waarbij het landelijke karakter goed tot haar recht komt.

Hergebruik bestaande gebouwen
Bij het ontwerpen van Aventuur zijn criteria opgesteld. De thema’s gasloos, nul op de meter of zelfs energie generend komen hierbij aan de orde. Maar duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing alleen, het gaat in dit geval ook over:

Hergebruik van een bestaand gebouw, het genereren van een tweede leven waarmee de levenscyclus voor lange tijd wordt verlengd.
Een gezond binnenmilieu, de hallen worden voorzien van een goede ventilatie en veel groen.
Prettige en leefbare huizen, door te kiezen voor een woongemeenschap wordt er een extra dimensie aan het wonen toegevoegd met een duurzaam karakter.
Duurzaam slopen, vrijgekomen materialen zullen waar mogelijk worden hergebruikt. Van alle bestaande gebouw-onderdelen wordt gekeken of hergebruik mogelijk is.
Verantwoord watergebruik, een toets zal mede op het zwembad worden toegepast.
Voorkomen dat grondstoffen op raken door Cradle tot Cradle toepassingen waar mogelijk.

“We hebben elkaar zoveel te geven, waarom niet meer delen?”

Aventuur is een opvallend geheel als co-housing, de vormgeving is uniek evenals de landelijke locatie waar jong en oud in harmonie samenleven. Waar alle gemeenschappelijke binnenruimte en buitenruimte van iedereen is. Waar buren elkaar kunnen ontmoeten bij het zwembad, het strandje, de hobbyloods, de kantoortuin, gym/yoga ruimte en in de fantastische binnentuin. Een mooie sloep voor een leuke boottocht, een wasserette en een gezamenlijke ruimte met keuken voor een feestje of gezellig etentje, het is allemaal aanwezig. Zelfs voor de gasten van de bewoners zijn er twee gastenverblijven waar men kan overnachten. Die moet je wel even reserveren. De technisch beheerder zorgt voor dagelijks onderhoud. Al deze voorzieningen zijn verwerkt in de servicekosten.

Kenmerken:
- alle wooneenheden zijn gasloos
- duurzaam gebouwd met zonnepanelen en warmtepompen
- vloerverwarming en volledig geïsoleerd
- energielabel A
- elk huishouden heeft een eigen meter
- eigen conciërge en VVE
- rondom het gebouw parkeren en er zijn laadpalen aanwezig
- alle ruimtes zijn gemeenschappelijk m.u.v. de eigen woning

Photos

Floor plans

Recently viewed

View all listings